Aktiviteter

Cykelevent – Pokalevent!
Stockholm Bike Open är föreningens inofficiella klubbmästerskap i cykelturf.
Nästa gång går eventet söndagen den 30 september i området runt Vallhallavägen mellan kl 12:00-14:00. Vid samlingsplatsen kommer det att finnas möjlighet att lämna väskor och annat. Här möts vi också efter eventet för fika och korvgrillning och framförallt prisutdelning! Föreningens vandringspris står på spel!

Detta är ett cykelevent, men den som vill ta sig fram till fots får naturligtvis göra det. Däremot är ingen form av fordon och/eller cykel med motorhjälp tillåtna.

Eventet är öppet, så det går att delta utan anmälan, men vi är tacksamma om ni som kommer ändå anmäler er i förväg så att vi vet ungefär hur många deltagare vi ska räkna med. Antalet deltagare påverkar både zonläggning och korvinköp.

Alla som deltar kommer att få spelets medalj eventor.

Gå-event
Under våren arrangerar föreningen en turftävling där det gäller att ta sig runt i tävlingsområdet till fots, ett så kallat Gå-event. Eventet är ett öppet event och alla som deltar kommer att få spelets medalj eventor. Banläggare vid det eventet är är alltid någon av föreningens medlemmar och den som är  eventansvarig ser till att det blir både prisutdelning och fikasamvaro också vid detta event. Nästa gång föreningen ordnar gå-event blir under våren 2019. Varm välkomna då.

Årets Gå-event hölls i Haninge med zonen RudaBeach som samlingsplats. En mycket lyckad tävling som bjöd på skojiga och varierande zoner och som genomfördes i fantastiskt solsken i en underbar omgivning mixad av natur- och stadsmiljö.  
Inbjudan hittar du här:
http://nyheter.turf08.se/inbjudan-till-oppet-till-fots-event-i-haninge-lordagen-den-23-april-2017/

Mer om tävlingen kan du läsa här:
Tävlingsresultatet hittar du här: https://turfgame.com/event_old?id=1018

Grillkväll
En solig och ljummen vardagskväll i juni, i år tisdagen den 27 juni, ordnas en grillkväll som bjuder alla föreningens medlemmar till att träffas och grilla medhavd mat. Föreningen anslår tid och plats på Facebook och ser till att det finns grillglöd att grilla sin medtagna mat på. Troligen kommer det också att finnas lättare fika och andra godsaker till självkostnadspris. Det här arrangemanget samordnas i år av Majsanförfan. När det händer och var det händer anslås som ett evenemang i gruppen TURF08 på Facebook.
https://www.facebook.com/groups/375841899241862/
https://www.facebook.com/groups/170338199753048/
Inbjudan hittar du här: http://nyheter.turf08.se/grillkvall-i-hagaparken/

HLR-kurs
Torsdagen den 18 maj bjuder föreningen alla medlemmar på ett tillfälle att lära sig rädda liv, en grundkurs i Hjärt-och Lungräddning. Utbildningen hålls av utbildad lärare och föreningen står för betalande medlemmars direkta kurskostnader. Upprinnelsen till kursen är att många medlemmar har hört av sig och bett föreningen hjälpa till med en HLR-utbildning. Ansvarig för det här arrangemanget är Lillatanten och Jockatim.

Kursen gick av stapeln som planerat under riktigt trevliga och informativa former. Vid det här kurstillfället var det sju medlemmar som passade på att få baskunskaper i hur man snabbt kan rädda liv. Det finns inga fler kurstillfällen inplanerade.

Cykelmekarkväll
I augusti kommer föreningen att bjuda in alla medlemmar som vill lära sig meka med sin cykel till en cykelmekarkväll med instruktörer. Planen är att några erfarna cykelmekar-turfare visar som exempel hur man lagar punka, byter bromsbelägg och kortar cykelkedjan. Du får själv stå för kostnaderna för dina personliga reservdelar samtidigt som föreningen står för gemensamma direkta kostnader för den här kvällen. Det här arrangemanget samordnas av LBz och Järven.

Turffika
Fikaträffar samordnas av och bjuder in våra medlemmar till att träffas och fika på egen räkning händer regelbundet. När det händer och var det händer anslås som ett evenemang i gruppen TURF08 på Facebook.
https://www.facebook.com/groups/375841899241862/

Turföl
Regelbundna träffar samordnas av Rickshaw som bjuder in alla som turfar i Stockholmsregionen till att samlas en vardagskväll i månaden över en bit mat med dryck på egen bekostnad. När det händer och var det händer anslås som ett evenemang i gruppen TURF Stockholm på Facebook.
https://www.facebook.com/groups/170338199753048/

Pågående föreningsarbete

 • Styrelsen arbetar med olika frågor som resultat av styrelsemöten i april och i maj.
  Nästa styrelsemöte är planerat till augusti.
 • Föreningens främsta syfte är att främja turfsporten i Stockholms län.
  Vi vill att fler ska tycka det är kul med motion, läs mer om föreningen här.
  Har du en idé om hur vi sprider motionslust med Turf så hör gärna av dig till någon i styrelsen!
 • Planeringen av det öppna Pokal-Eventet i oktober pågår.
 • Förberedelser för en Grillkväll i Hagaparken Stockholm 27 juni pågår under ledninga av Majsanförfan.
 • Cykelmekarkurs under några timmar en vardagskväll i höst.
  Preliminärt planerad till den 29 augusti.
  Du kan höra av dig med tips och önskemål till LBz eller Järven.
 • Regionskamp under i september 2017.
  Än är det mycket som måste falla på plats innan vi vet om det blir en regionskamp hösten 2017. Förarbetet går sakta framåt … ..
 • Profilkläder och Profilgadgets.
  En beachflagga med föreningens logga ser ut att bli verklighet.
  Buff som lagklädsel till självkostnadspris finns i planen.
 • Turf08:as,hemsida är i behov av underhåll – tidsödande! Besöksstatistiken är mycket blygsam – Fler kan kanske skriva  inlägga på nyhetssidan? Har du förslag på vad som skulle göra sidan mer attraktiv, hör av dig till N@a.
 • Hemligt Hemligt .. . det finns lite till som inte kan publiceras än.
  Det enda vi kan säga om det är att Jockatim har skvallrat om att det kan bli både uppskattat och skoj 😀